martes, 8 de abril de 2008

Comentari sobre el Real Decret d’Educació Infantil

En aquesta ocasió m’agradaria parlar sobre el paper que juga el llenguatge audiovisual i les tecnologies de la informació i la comunicació al Real Decret de Educació Infantil, en el que apareixen els ensenyaments mínims que es donen al segon cicle d’educació infantil.

Aquest apartat el trobem a l’àrea de Llenguatges: comunicació i representació, la qual té com a objectiu principal millorar les relacions entre el xiquet i el medi que l’envolta. L’etapa d’educació infantil és molt important per assolir els llenguatges que posteriorment serviran al xiquet per a poder interactuar amb la resta de gent, i per a poder expressar els seus pensaments i sentiments. Aquesta àrea integra llenguatges diversos com el llenguatge verbal, l’artístic, el corporal i l’audiovisual i de les tecnologies de la informació i de la comunicació.

A nosaltres ens interessa principalment aquest últim (que el trobem al bloc 2 de l’àrea de Llenguatges: comunicació i representació), ja que com bé hem dit en altres ocasions les tecnologies estan presents en la nostra vida i, en un context com l’escola no pot ser menys.

Aquest llenguatge es presenta com una iniciació a les noves tecnologies, com pot ser entrar en contacte amb els ordinadors per fer algun tipus d’activitat, o l’ús de càmeres digitals per a registrar els treballs que es fan a classe, etc. També es proposa en aquest decret que els reproductors audiovisuals facen acte de presència a l’aula amb l’objectiu de visualitzar pel·lícules amb continguts didàctics.

El que es pretén es que els alumnes prenguen consciència de la necessitat de conèixer aquests aparells i que els vegen com un element més a l’aula que els pot ajudar en les seues tasques diàries de l’aula.

Pense que tot el que ens aporta el Real Decret no ens ve de nou, ja que cada dia tenim més clara la necessitat de les noves tecnologies dins l’aula. Crec que és un bon pas per a iniciar als docents en el tractament de les noves tecnologies, però considere que aquestes poden ocupar un lloc molt més destacat i podem traure-li molt més profit del que ens planteja aquest decret.

No hay comentarios: